Usein kysytyt kysymykset

Jos olet suunnittelemassa uusia verkkosivuja tai haluat uudistaa nykyiset olet tullut juuri oikeaan paikkaan!

Animaatiot

Webflowssa on hyvä valmius monen moiseen animaatioon ja voisi sanoa, että vain taivas on rajana. After Effects animaatioita voit tuoda sivullesi Lottie integraation kautta. Katso esimerkkejä täältä...

Facebook

Sivustosi vierailija voi tykätä sivustasi (tuotteesta, palvelusta) tai jakaa sen Facebookissa. Voit myös upottaa Facebook postauksesi sivullesi.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnin avulla asiakkaasi löytävät palvelusi, tuotteesi ja sivustosi helpommin. Hakukoneoptimoinnista käytetään usein englanninkielistä lyhennettä SEO search engine optimisation. Sitä on kolmenlaista katso tekninen SEO, On page SEO ja Off page SEO.

Instagram

Voit jakaa Instagram kuvia ja videoita sivuillasi.

Integratiot muihin järjestelmiin

Webflowhun voidaan liittää erilaisia palveluja pilvin pimein esimerkiksi Zapier kautta. MailChimpin tai CRM:n järjestelmän liittäminen onnistuu tällä tavoin nopeasti. Katso lisää linkistä

Kartta sivuilla

Sivuillesi voidaan laittaa toimipistekohtaiset kartat tai vain yksi kartta. Kartta voi olla Open Street Map kartta tai Google kartta. On myös mahdollista lisätä tai luoda Google Oma kartta, joka voidaan lisätä helposti sivuille.

Landing page

Sivu, jolle potentiaalinen asiakas ohjataan esimerkiksi Google mainoksesta. Yleensä sivulla on lomake, johon asiakas täyttää yhteystietonsa ja hänelle voidaan lähettää vastineeksi vaikkapa ilmainen ekirjaa, alennuskoodi tms.

Laskeutumissivu

katso Landing page

Linkedin

Linkedin on Microsoftin omistama verkkoyhteisö- ja verkostoitumispalvelu. Jos yritykselläsi on Linkedin tili tai sinulla on henkilökohtainen tili, voit näppärästi jakaa linkin tilillesi sivuiltasi.

Off page SEO

On page SEO

Rich snippet

Shopify verkkokauppa

Webflow:ssa on  verkkokauppaominaisuus, jolla voit perustaa täysin räätälöidyn verkkokaupan.

Sisältömarkkinointi (content marketing)

Jos verkkosivusi sisältö on puutaheinää ei kohderyhmäsi lotkauta sille korvaansakaan. Hyvä teksti, joka kuvaa tuotettasi tai palveluasi, on tärkeintä! Content is king! Siihen kannattaa siis panostaa ja tehdä siitä hyödyllisiä sekä asiakkaillesi että hakukoneille.

Technical SEO

Tekninen SEO

Tekninen hakukoneoptimointi kattaa aktiviteetit, joilla on suora vaikutus sivustoasi indeksoiviin hakukoneisiin (Google, Bing jne.). Teknisen SEO:n osa-alueita ovat mm. verkkosivuston nopeus ja rakenteellinen tieto. Webflow on lähtökohtaisesti erittäin "nopea" eli sivut latautuvat nopeasti asiakkaillesi. Rakenteellinen tieto (structured data) palvelee ensisijassa hakukoneita. Sitä voi lisätä sivustollesi ja helpottaa näin hakukoneiden indeksointia. Tällöin esim. Google voi näyttää tuloksia sivuilta ns. rich snippetteinä. Katso rich snippet.

Twitter

Sivuillesi voi näppärästi lisätä myös Twitter profiilisi aikajanan. Tällöin esimerkiksi sivun reunassa (sidebar) näytetään viimeisimmät twiittisi uusin ensimmäisenä. Jokaiseen sivuun voi myös lisätä twiittaus mahdollisuus eli sivuston vierailija voi twiitata omalle aikajanalleen linkin sivustasi tai blogikirjoituksestasi.

Varmuuskopio

Kotisivuistasi otetaan automaattisesti varmuuskopiot ja muutokset voidaan palauttaa helposti (n. puolen tunnin työ max.).

Verkkokauppa (ecommerce)

Verkkokaupan toimittajia on pilvin pimein. WordPressiin saa helposti liitettyä Woocommerce verkkokaupan. Out-of-the-box sillä ei tee mitään, vaan varsinainen viritys vaatii asiantuntijan. Kallista lystiä. Parempi vaihtoehto aloittelijalle on Shopify.

WIX

Halpa ja toimiva kotisivukone, muttei kovin joustava. Kun olet valinnut ulkoasumallin, et voi sitä muuttaa.

Webflow editori

Lisää tekstiä ja kuvia

Ylläpito ja ylläpitokustannukset

Kotisivujen ylläpito Webflowlla on huoletonta. Kaikki ylläpitotyöt tehdään Webflown toimesta, eikä ne vaikuta loppukäyttäjiin mitenkään. Tämä on suuri etu verrattuna vaikkapa WordPressiin, jossa päivityksiä putkahtaa harva se päivä. WordPressillä ei myöskään ole dedikoitua tukea. Jos jotain menee "rikki" jatkuvien päivitysten vuoksi tai sivusto ei toimi, tarvitset asiantuntijaa tutkimaan tilannetta. Mitä enemmän lisäosia (plugins) WordPressissä on käytössä, sitä hankalampi ongelmia on selvittää. Nämä ovat omia kokemuksia Webflow suunnittelijana ja käyttäjänä vuodesta 2015 alkaen.

Yhteystiedot

Jukka Vene (LinkedIn profiili)

Puhelin: +358405411582

sähköposti: jukka@appstera.fi

Appstera Oy
Kiuastie 30b
02770 ESPOO

*Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero 24%.